Prvi Srpski festival hodanja na Zlatiboru

02.11.2023. 11:00 - 02.11.2023. 13:00

„Srpski festival hodanja“ biće održan po prvi put na Zlatiboru u četvrtak, 2. novembra, povodom Svetskog dana pešačenja. Učesnici će hodati od početne stanice Gold gondole do međustanice na Ribnici. Polazak je u 12 časova sa početne stanice, a dužina staze je 5 kilometara. 

Po završetku šetnje, na međustanici gondole biće dodela zahvalnica i medalja za učesnike, kao i obraćanje za medije u 13.15 časova. Povratak je gondolom sa međustanice na početnu tačku.

Cilj manifestacije je hodanje uz zabavu i druženje, promocija zdravog života, sporta, zaštite životne sredine i turističkih potencijala Zlatibora.

Pešačenje je zdrava, besplatna i korisna stvar koju svako od nas može i mora sebi priuštiti, pre svega jer pruža mnogo benefita za kvalitet našeg zdravlja. Na vama je samo da ponesete dobru volju i udobnu obuću i dođete i provedete nekoliko sati u dobrom društvu.

Organizator manifestacije je Udruženje sportske rekreacije ,,Sport za sve" Užice. Pokrovitelji manifestacije: Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, JP "Gold gondola" Zlatibor, JKP "Vodovod Zlatibor" Čajetina. 

Želite li da budete u toku ?