Premijera dokumentarnog filma "To je Toma" u bioskopu Kulturnog centra Zlatibor

30.10.2022. 19:00 - 30.10.2022. 21:00

Datum održavanja: 30.10.2022. u 19 časova.

Mesto održavanja: bioskop Kulturnog centra Zlatibor

„To je Toma“, dokumentarni film o srpskom pevaču narodne muzike, kompozitoru i pesniku premijerno će biti prikazan zlatiborskoj publici u nedelju 30.10.2022. godine u 19 časova. Dokumentarac obiluje mnogim ekskluzivnim i nikad viđenim fotografijama, audio i video snimcima iz decenijske karijere Tome Zdravkovića. 

U ovom unikatnom ostvarenju učestvuju Zoran Kalezić, estradni umetnik i Tomin kum, Nikola Kankaraš, novinar i autor knjige o Tomi Zdravkoviću, glumice Danica Maksimović i Tanja Bošković, Rade Brajović, nekadašnji urednik „Večernjih novosti“, estradni menadžeri Nikola Idžan i Sadik Pašić, estradni umetnik Hasan Dudić, kao i Tomina udovica Gordana Zdravković.

Film je nastao povodom 30 godina od smrti Tome Zdravkovića, u koprodukciji Centra za kulturu Aleksinac i City grupe iz Niša. Idejni tvorac je Miloš Paović, producent Oliver Paunović, stručni konsultant Nikola Kankaraš, snimatelj Bojan Jovanović, dok scenario i režiju potpisuju Vladimir Ristić i Boban Rajković. Narator je glumac niškog Narodnog pozorišta Aleksandar Mihailović.

Ulaz je slobodan.


Želite li da budete u toku ?