„Mudre misli ruskih klasika“ u čajetinskoj biblioteci

26.12.2022. 18:00 - 23.12.2022. 21:00

U sali biblioteke „Ljubiša R. Đenić“, održaće se promocija knjige „Mudre misli ruskih klasika“ čiji je autor Radenko Mićić. Ujedno, publici će biti predstavljena prva izdavačka kuća osnovana na teritoriji Opštinе Čajetina, Master izdavaštvo.

Na promociji govore: književnik Milan Ružić, akademik Matija Bećković koji će se publici obratiti putem video-bima i autor knjige Radenko Mićić.

O AUTORU:

Radenko Mićić je rođen u Užicu 5. jula 1995. godine gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. U Beograd se seli 2014. godine kada i upisuje Fakultet političkih nauka, politikološki smer. Dve godine kasnije pokreće projekat „Ruski pisci“, u svrhu promocije kulturnog dobra i umetničkog stvaralaštva. Kroz njega ostvaruje saradnju sa najeminentnijim domaćim pozorišnim ustanovama, izdavačkim kuća, filmskim produkcijama, festivalima kulture, kao i sa priznatim umetnicima. Putem projekta „Ruski pisci“ publici je darovano preko 2000 književnih dela, 1200 pozorišnih karata i ulaznica za premijere domaćih kinematografskih ostvarenja. Tekuće godine osnovao je Master izdavaštvo, kao prvo privatno izdavaštvo na teritoriji Opštine Čajetina. Nakon dve godine rada na knjizi „Mudre misli ruskih klasika svoje delo predstavio je publici na ovogodišnjem sajmu knjiga u Beogradu u formi samostalnog izlagača.

Promocija se održava u ponedeljak, 26. decembra sa početkom u 19.30 časova.

Želite li da budete u toku ?