Hard enduro reli na Zlatiboru

16.05.2023. 15:00 - 21.05.2023. 15:00

Zvanično otvaranje Svetskog šampionata u jednoj od najatraktivnijih moto disciplina hard enduro ove godine biće u Srbiji, što predstavlja istorijski iskorak za domaći auto-moto sport. Već je prijavljeno više od 300 takmičara iz celog sveta koji će prelaziti prepreke na strazama Zlatibora, Tare i Mokre Gore od 17. do 21. maja 2023. godine.

Pravi spektakl i posebna atrakcija za posetioce biće organizovana dan pred samu trku, 16. maja u 17 časova kada će u centru Zlatibora biti svečano otvaranje Xross Hard Enduro relija, mini šou učesnika kao i druženje sa fabričkim vozačima.

Očekuje se da će Xross Hard Enduro reliju prisustvovati više od 10.000 posetilaca, koji će na sve tri planine, na posebnim lokacijama za gledaoce, moći da prate trke na licu mesta, dok će za ostale zaljubljenike u ovaj sport organizatori omogućiti direktan prenos.

Zahvaljujući uspešnoj prošlogodišnjoj organizaciji prvog takmičenja u auto-moto sportu u istoriji Srbije koji se boduje za Svetski šampionat, upravo iz naše zemlje će ove godine početi Svetsko prvenstvo u moto disciplini hard enduro, koje će se nastaviti u Austriji, Italiji, Rumuniji, Kanadi, Španiji i Nemačkoj.

Zainteresovani dodatne informacije mogu pronaći na sajtu https://www.xross.rs/, dok se zvanične informacije o hard enduro Svetskom šampionatu i ostalim rundama mogu naći na  https://iridehardenduro.com/

Organizaciju ovog prestižnog događaja iz sveta auto-moto sporta, koji će Srbiju i na ovaj način još predstaviti kao zemlju vrhunskog sporta, podržali su Ministarstvo sporta, Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije, AMSS, Opština Čajetina, TO Zlatibor, Turističko naselje Mećavnik-Drvengrad kao i kompanija Comtrade.

Želite li da budete u toku ?