,,Deca među narcisima“ počinju 16. maja

16.05.2024. 08:00 - 18.05.2024. 18:00

Dečiji festival ,,Deca među narcisima“ će se održati u Čajetini i na Zlatiboru od 16. do 18. maja 2024. godine. Ovaj 32. festival promoviše najbolja ostvarenja u raznim oblastima stvaralaštva i u sjajnom prirodnom ambijentu okuplja i zbližava decu iz raznih krajeva naše zemlje.

Povodom ovog festivala raspisujemo Međunarodni literarni i likovni konkurs za učenike osnovnih škola od prvog do osmog razreda na sledeće teme:

1. „Iz života životinja“

2. „Nek se svako popravlja i Gospoda proslavlja“

3. „Imajte šumu na umu“

4. „Pustolovina za koju niste čuli“

5. „Sreća je tamo gde si voljen“

6. „Bez umora do humora“ (napiši najsmešniju priču ili pesmu)

7. „Otvori vrata, mašta te zove!“

Teme za ovogodišnji literarni konkurs osmislio je i radove će pregledati kum ovogodišnjeg festivala, Stevan Milošević, redovni član ,,Matice srpske“ u Novom Sadu. Višestruko je nagrađivan u oblasti književnosti za decu i odrasle. Učesnik je mnogobrojnih književnih festivala. Objavio je zbirku pesama za decu „Aždaja napušta bajku“ i zbirku pesama za odrasle „Poetska mikrofonija“. Svoje radove objavljuje u raznim književnim časopisima u zemlji i inostranstvu.

Propisan format za likovne radove je 20x20 cm, tehnika po izboru učesnika konkursa. Likovni konkurs predviđen je da bude ilustracija literarnom konkursu.

Autore najboljih radova dečjeg festivala ,,Deca među narcisima“ očekuju vredne nagrade, a neke od njih su: vikend na Zlatiboru, koji ćemo dodeliti za najbolje radove na literarnom konkursu, i to u više kategorija, ulaznice za Dino i Avantura park na Zlatiboru i druge mnogobrojne nagrade. Biće dodeljena i kolektivna nagrada za učenike iz škola iz koje se pošalje najveći broj radova.

Za sve učesnike literarnog konkursa na festivalu „Deca među narcisima“ obezbeđen je izlet sa koktelom u Dino parku na Zlatiboru, i to poslednjeg dana festivala. Za sve nagrađene učesnike koji nisu sa teritorije Opštine Čajetina, a koji budu prisustvovali dodeli nagrada poslednjeg dana festivala, biće obezbeđen smeštaj na Zlatiboru.

Sva tri dana trajanja festivala, praćena su bogatim programom za decu različitog uzrasta a mi ćemo posebno istaći poslednji dan festivala koji će obeležiti sledeće aktivnost: druženje sa dinosaurusima i koktel u Dino parku na Zlatiboru, druženje sa pesnicima gde će nam se osim kuma manifestacije pridružiti Tode Nikoletić i domaći pesnici, dodela vrednih nagrada i uživanje u pobedničkim stihovima 32. festivala „Deca među narcisima“, interaktivni program za decu.

Vaše likovne radove kao i radove u poeziji ili prozi možeze poslati najkasnije do ponedeljka, 15. aprila 2024. godine na adresu: Kulturni centar „Zlatibor“ Čajetina, Aleksandra Karađorđevića br. 3, 31 310 Čajetina (za literarni i likovni konkurs).

Radove možete slati i elektronskom poštom: decamedjunarcisima@gmail.com.

Za sve informacije možete se obratiti na telefon: 062/289-730.

Želite li da budete u toku ?