4. Akademija „Saradnici sunca“

22.08.2022. 09:00 - 26.08.2022. 09:00

U periodu od 20. do 26. avgusta 2022. godine na Zlatiboru i u Ljubišu, realizuje četvrta Akademija „Saradnici Sunca”, šestodnevni stvaralački kamp namenjen mladim, talentovanim pesnicima iz cele Srbije i regiona. Akademija „Saradnici Sunca” je projekat koji po četvrti put realizuje Fondacija „Ršum” čiji je osnivač i predsednik naš omiljeni dečiji pesnik Ljubivoje Ršumović. Cilj kampa je da okupi decu koja se bave literarnim stvaralaštvom i da im pomogne da kroz igru, kreativne radionice i druženje, razvijaju i usavršavaju svoj pesnički talenat.

Kako smo ranije najavili, u utorak 23. avgusta na krajnjoj stanici Gold gondole od 10 časova, zainteresovani mogu prisustvovati otvorenom času Akademije „Saradnici Sunca“. U slučaju kiše, otvoreni čas biće održan u Inovacionom biznis centru na Zlatiboru. Ujutro u 8 časova šaljemo imejl sa informacijom o lokaciji održavanja otvorenog časa.

Poslednjeg dana kampa (26.08.), na Kraljevom trgu na Zlatiboru sa početkom u 12 časova biće održana završna priredba, u kojoj će pored dece pesnika učestvovati: Ljubivoje Ršumović, Uroš Petrović i Branko Stevanović. Priredbu će voditi Borka Tomović, dok će specijalni gost biti Branislav Rosić.

Projekat Akademija „Saradnici Sunca” podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Opštine Čajetina.

Želite li da budete u toku ?