11. Međunarodni festival veterana folklora

03.12.2022. 11:00 - 03.12.2022. 19:00

Udruženje za negovanje narodne tradicije „Zlatibor” će u subotu, 3.decembra po jedanaesti put okupiti folkloraše iz celog regiona na sceni Kulturnog centra Zlatibor. Program će svečano biti otvoren u 12.00 časova, a zatim sledi folklorni spektakl koji će trajati punih osam sati.

Ove godine će na festivalu nastupiti više od pedeset folklornih sastava iz Austrije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Ove godine će po prvi put na Zlatiboru nastupiti više kulturno umetničkih društava iz Crne Gore i BiH. Publika će moći da uživa u igrama iz Šumadije, Pomoravlja, Leskovca, Vranja, Srema, Kosova…

Kulturno umetničko društvo “Štule” iz Kučeva će izvesti “Kolo na štulama”, KUD “Dukati iz Gradiške će se predstaviti koreografijom “Gluvo Glamočko kolo” , KC “Stara Budva” iz Budve će odigrati koreografiju “Vodarke”. KUD “Knešpolje” iz Knežice će se predstaviti spletom narodnih igara kao i Udruženje za očuvanje tradicije “Prijedor” iz Prijedora čiji će sastav otpevati pesme iz Bosne i Hercegovine.

Program će otvoriti bratsko kulturno umetničko društvo Alat – Swisslion iz Trebinja koreografijom “Igre iz Crnorečja”, a progam zatvara EU “Đurđić” iz Ratkova koreografijom “Gradske igre”.

Ove godine organizatori su pripremili bogat program za sve folkloraše, a ljubitelji narodnih igra će moći Festival da prate i preko interneta. Podršku u organizaciji festivala su pružili Opština Čajetina, Turističko – rekreativni kompleks Zlatibor i TO Zlatibor.

Želite li da budete u toku ?