(D)oživi ritam leta

 „Doživi ritam leta“ poruka je letnjeg programa koji je pripremila zlatibroska Gold gondola pažljivo osluškujući potrebe i želje turista. Svakog dana, od 12 do 14 časova u ponudi će biti - brojne besplatne aktivnosti.

„Gondola je zdrava navika“ naziv je besplatnog sadržaja ponedeljkom kada će posetioci moći da nauče sve o balansu zdrave ishrane i vežbama u prirodi, a instrukcije će pružati stručni tim iz Specijalne bolnice „Čigota“.

Utorkom budite „U zagrljaju vetra“

Ako ste ljubitelji adrenalinskih sportova moći ćete da se oprobate u paraglajdingu, a sve to u lepom planinskom pejzažu u okolini Ribničkog jezera. 

Sreda i četvrtak su rezervisani za Igrarije za mlađe i starije, a na raspolaganju će biti kreativne i edukativne radionice: programiranje i robotika, engleski jezik, „zabavni labos“, tradicionalne igre, „Havaji žurka“ i druge.

Promotivne NTC radionice za decu – svakog četvtka u avgustu

NTC radionice pomažu da se dečiji mozak razvija na pravi način u ranom uzrastu, već od 3. godine kako bi deca razvila duboku pažnju i koncentraciju, imala strpljenje, razvila bolje veštinu govora, pokret i motoriku. Razvijajući ove veštine naučiće kako da postavljaju piroritete, donose odluke i rešavaju izazove.

Autor programa je Ranko Rajović, specijalista interne medicine, magistar neurofiziologije i doktor sportskih nauka. Saradnik je UNICEF-a za ranu edukaciju i gostujući predavač na fakultetima u nekoliko država. Radionice su za decu uzrasta 4-7 godina! 

Happy Friday - Happy Hour je naziv sadržaja planiranog za svaki petak tokom leta kada će putnici moći besplatno da oprobaju veštinu koncentracije uz streličarstvo, a mališani će se najviše obradovati tjubingu. 

Mala škola fotografije 31. jula

Ako želite da naučite kako se prave najbolje fotografije ove godine Gold gondola ima u ponudi i besplatnu „Malu školu fotografije“ na kojoj ćete naučiti osnovne elemente koji su neophodni da bi nastala kvalitetna slika.

Degustacija kačamaka i promocija mlekmata 21. jula

Zlatibor je poznat po nekim od najukusnijih specijaliteta, a jedan od njih je najpoznatiji kačamak. Ovog leta posetioci gondole će imati priliku da degustiraju tradicionalni obrok uz organsko mleko i mlečne proizvode iz mlekomata na vrhu Tornika. Uz najlepši pogled i ukusne zalogaje osetite sve čari Zlatibora na jednom mestu.

Tokom leta vas očekuju i muzičke manifestacije, pozorišne predstave, bioskop na otvorenom, vođene biciklističke ture, kao i drugi sadržaji koji će biti dodatno iznenađenje tokom letnjih meseci. Jedno je sigurno, gondola nije više samo vožnja, već savremeni koncept turizma i turistčka destinacija na kojoj nastaju nezaboravne uspomene.

Letnje radno vreme Gold gondole (počev od 10. jula) za putnike je svakog dana od 9 do 17 časova, a poslednja vožnja sa Tornika je u 18 časova.