COVID-19

Na osnovu člana 31 st. 1. tačka 16) Statuta Javnog preduzeća „Gold gondola Zlatibor” br. 008 od 27.01.2017. godine prokurista Javnog preduzeća „Gold gondola Zlatibor“ donosi

PROCEDURU

O NAČINU PRUŽANjA USLUGA KORISNICIMA USLUGA

JAVNOG PREDUZEĆA „GOLD GONDOLA ZLATIBOR“ ZA VREME TRAJANjA EPIDEMIOLOŠKIH MERA U REPUBLICI SRBIJI

Tačka 1.

Ovom procedurom bliže se uređuje način pružanja usluga od strane Javnog preduzeća „GOLD GONDOLA ZLATIBOR“ koje se odnose na prevoz korisnika gondolom, za vreme trajanja epidemioloških mera u Republici Srbiji zbog postojanja virusa Corona tj. epidemije bolesti COVID 19, a u cilju očuvanja zdravstvene sigurnosti i bezbednosti.

Puštanje gondole u rad

Tačka 2.

Imajući u vidu epidemiološko stanje u Republici Srbiji, Javno preduzeće „GOLD GONDOLA ZLATIBOR“ u sklopu manifestacija povodom puštanja gondole u rad, sve eventualne manifestacije organizovaće uz strogo poštovanje svih epidemioloških mera .

Covid garancija

Tačka 3.

Javno preduzeće „GOLD GONDOLA ZLATIBOR“ daje svojim korisnicima COVID garanciju u slučaju prekida rada gondole zbog epidemiološke situacije, koja podrazumeva povraćaj novčanih sredstava od neiskorišćene karte za vožnju gondolom ili promenu perioda korišćenja.

U slučaju da Javno preduzeće bude prinuđeno da privremeno prekine rad gondole na osnovu mera nadležnih državnih organa i institucija usled pogoršanja epidemiološke situacije, svim korisnicima usluga biće ili vraćena novčana sredstva po osnovu kupljene karte, za neiskorišćene vožnje/dane ili će moći svoje neiskorišćene karte da koriste u drugom periodu koji im odgovara tako da karte budu iskorišćene u roku od 30 dana od dana kupovine karte. U slučaju nastupanja navedenih okolnosti, povraćaj novčanih sredstava ili promena perioda korišćenja karti, izvršiće se samo po zahtevu kupca.

Tačka 4.

Ukoliko kupac usled bolesti COVID 19 ne uspe da iskoristi svoju kupljenu kartu, uz odgovarajući izveštaj lekara koji dostavlja javnom preduzeću, preostale dane moći će da iskoristi u nekom drugom terminu koji njemu odgovara, ili može izabrati povraćaj novca.

Osnovne epidemiološke mere  

Tačka 5.

Info centri i znakovi – obeležja sa uputstvima o merama za suzbijanje širenja virusa Corona tj. epidemije bolesti COVID 19 biće postavljeni na prodajnim mestima i polaznim i izlaznim stanicama gondole. Uz kupljenu kartu na prodajnim mestima korisnicima će biti ukazano na sve bezbednosne mere predviđene ovim Pravilnikom kojih se moraju pridržavati prilikom vožnje gondolom. Pored toga, aktuelne informacije i obaveštenja biće dostupne i na info panoima (na srpskom i engleskom jeziku) u zoni gondole i na sajtu Javnog preduzeća „GOLD GONDOLA ZLATIBOR“.

Svi korisnici usluga gondole moraju obavezno nositi zaštitne maske/bandane na svom licu prilikom pristupanja, silaska i korišćenja gondole za prevoz. Zaposleni na instalaciji gondole dužni su da vode računa o poštovanju mera socijalne distance. Prilikom kupovine karata na prodajnim mestima, svim korisnicima biće predočene bezbednosne mere kojih je potrebno da se pridržavaju tokom vožnje gondolom.

Fizička distanca – redovi za čekanje na ukrcavanju za vožnju gondolom i za kupovinu karti na prodajnim mestima, biće organizovani u skladu sa trenutnim propisima i održavanjem neophodnog rastojanja kako bi se izbeglo okupljanje grupa kako na otvorenom tako i u zatvorenom prostoru. Obezbeđena je fizička distanca između korisnika od minimalno 1,5m na polaznoj stanici, kao i na okolnom prostoru, kao i na izlaznoj stanici i na međustanicama. Neophodno je održavati minimum rastojanja između lica te voditi računa da se izbegava nepotrebni bliski kontakt sa ljudima. Gondola koja je predviđena za prevoz 10 lica, tokom trajanja epidemioloških mera prevoziće maksimalno po 5 lica. Biće postavljeni razvodnici koji će onemogućavati korisnicima da priđu jedni drugima. Izvršni radnici i druga radno angažovana lica na gondoli su dužni da kontrolišu pridržavanje mera i da upozoravaju sve korisnike koji krše pravila. U svakom momentu pratiće se broj lica, koliko ih je u redu, da li svi nose maske i stoje na propisanoj razdaljini. Korisnici usluga koji ne budu poštovali mere predviđene ovim Pravilnikom biće udaljeni iz reda i neće moći da se ukrcaju na instalaciju gondole.

Dezinfekcija – U kabinama gondole i u svim zatvorenim delovima objekta gondole i prodajnim mestima biće dostupna sredstva za dezinfekciju ruku.

Sve kabine gondole biće u toku svakog dana minimalno dva puta dezinfikovane rastvorom koji uklanja 99,9% poznatih virusa i bakterija na tretiranim površinama a čiji sastojci ne ostavljaju nikakve posledice, 100% su biorazgradivi, netoksični i RN neutralni i neostavljaju posledice na telu i koži.

Završne odredbe

Tačka 6.

Za realizaciju ove procedure zadužuje se tehničko odgovorno lice i njegov zamenik u JP „GOLD GONDOLA ZLATIBOR“.

Tačka 7.

Ova Procedura stupa na snagu danom donošenja i objavljuje se na oglasnoj tabli, prodajnim mestima i na sajtu JP „GOLD GONDOLA ZLATIBOR“.


PROKURISTA

Milomir Tucović