Antistres leto na gondoli

„Antistres leto na gondoli“ je program zabavnih, rekreativnih i edukativnih besplatnih sadržaja koji su dostupni svakog radnog dana od 11 do 13 časova. Aktivnosti na otvorenom posetiocima nude jedinstvenu priliku da se odmore od svakodnevice i napune baterije okruženi prirodom. 

Paraglajding

Ljubitelji adrenalina, svakog ponedeljka na međustanici, mogu da se upoznaju sa paraglajdingom uz stručnu podršku instruktora.

Sport i rekreacija

Sportske aktivnosti, među kojima je i streličarstvo, su na programu gondole svakog utorka na međustanici kod Ribničkog jezera. Streličarstvo je moguće zakazati kao posebnu aktivnost tokom celog leta, svaki dan.

Dečije radionice

Sreda je posvećena dečijoj mašti kada najmlađi razvijaju nove veštine na likovnim, edukativnim i zabavnim radionicama.

Relaks radionice

Relaks radionice četvrtkom su pravi izbor za sve kojima je potreban odmor od svakodnevice. Posetioci će imati priliku da se, na međustanici, upoznaju sa različitim tehnikama opuštanja i načinima spravljanja eteričnih ulja odnosno antistres rolera. Bars predstavlja menadžersku tehniku za oslobađanje od svakodnevnog stresa blagim dodirivanjem tački na glavi. Promotivni tretmani na gondoli traju 15 minuta, a inače se rade od 10 do 90 minuta.

Zeleni dan

Svakog petka na programu je „zeleni dan“ kada stručnjaci iz Specijalne bolnice Čigota pružaju savete iz oblasti zdrave ishrane, fizičkih aktivnosti uz preporuke recepata za pripremanje specijalnih obroka.

Električni bicikli

Poseban doživljaj ovog leta su električni bicikli koji mogu da se iznajmljuju svakog dana. Putnici se prvo prevezu kabinom do Tornika odakle počinje jedinstvena biciklistička tura kroz koju se mogu upoznati sa prirodnim lepotama Zlatibora. E-bike ture u pratnji vodiča pružaju mogućnost da se prođe kroz dosta predela uz minimalno napora. Sve vožnje su van saobraćaja i buke, šumskim putevima do željene lokacije.

Eko park

Najbolji izbor za beg sa vrelog asfalta i užurbane svakodnevice je planinski ambijent pored Ribničkog jezera koji je postao omilljeno „antistres sklonište" za turiste. Eko park na međustanici predstavlja poseban vid modernog odmorišta od prirodnih materijala koji sadrži drveni mobilijar pogodan za uživanje i odmor, kao i kutak sa društvenim igrama namenjen deci.

Gondola bar

Letnje temperature umeju nekad da budu iscrpljujuće, ali na međustanici se nalazi Gondola bar koji gostima nudi pravo osveženje. Jedan od omiljenih napitaka je najnoviji hladni čaj “planinski poljubac” na bazi zove, majčine dušice i mente koji okrepljuje telo na visokim temperaturama. U ponudi su još i Zlatno kraft pivo na točenje, gazirana i negazirana voda, domaća kafa i nes kafa.